Friday, May 24, 2019

طرز تهیه چلو ساده | طرز تهیه برای چلو ساده خوشمزه

چلو ساده یا خشکه برنج غذایی است که از برنج تهیه می‌شود و با کباب یا خورش خورده می‌شود. در چلو برنج خالص با روغن یا کره پخته می‌شود.

تفاوت آن با پلو در این است که در چلو ساده ، برنج به تنهایی و بدون مخلوط شدن با مواد دیگری از قبیل ماش و عدس و رشته و نظایر اینها پخت می‌شود.

منظور از چلو ، برنجی است که پس از آب‌ کش کردن آن را به تنهایی دم میکنند و بعد از دم کشیدن با خورش و انواع گوشت و کباب‌ ها مصرف می‌ نمایند.

اصطلاحاً به چلو ساده ، برنج سفید هم می‌گویند. ولی منظور از پلو، برنجی است که پس از آب‌ کش کردن آن را با سبزی‌ ها و گوشت و مرغ و انواع حبوبات دم می‌کنند. مانند باقلا پلو ، سبزی پلو، استامبولی پلو ، لوبیا پلو ، عدس پلو.

طرز تهیه چلو ساده
طرز تهیه چلو ساده

مواد لازم برای چلو ساده

برنج 1 کیلوگرم

روغن 150 گرم

زعفران سائیده یک قاشق مربا خوری

ماست برای ته دیگ نصف لیوان

زرده تخم مرغ 2 عدد

طرز تهیه برای چلو ساده

برای پخت چلوی ساده دقت نمایید به نسبت هر کیلوگرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوری روغن (75 گرم) ته دیگ می ریزیم،نصف لیوان آب نیز اضافه می کنیم  و دیگ یا قابلمه را روی شعله می گذاریم  تا آب و روغن داغ شود.سپس برنج آبکش شده را در دیگ می ریزیم و اطراف آن را به شکل مخروط بالا می آوریم.

درب قابلمه را می گذاریم و حرارت زیر برنج را ملایم می نمائیم.هنگامی که در دیگ کمی عرق کرد 3 تا 4 قاشق سوپ خوری روغن (75 گرم) و نصف لیوان آب را داغ کرده روی سطح برنج می دهیم.

در صورتی که می خواهید از فر استفاده نمایید ، بعد از محکم کردن در قابلمه آن را کف فر قرار می دهیم  و حرارت را بر روی 350 درجه سانتیگراد تنظیم می نماییم و تا نیم ساعت با همین حرارت برنج را دم می گذاریم و بعد از آن 50 درجه کم کرده و نیم ساعت دیگر می گذاریم برنج دم بکشد.

برای دم کشیدن در صورتی که به ته دیگ احتیاجی نباشد (مثل چلو کباب) یک ساعت زمان کافی می باشد. و در صورتی که بخواهیم چلو یا پلو ته دیگ ببندد یک ساعت و نیم زمان باید صرف طبخ برنج شود.

برای اینکه ته دیگ چلو در صورتی که از ظرف نچسب استفاده نکرده اید و می خواهید به آسانی کنده شود،باید دیگ را نیم ساعت قبل از کشیدن چلو از فر خارج نموده (بدون برداشتن در آن) تا دیگ کمی سرد شود و ته دیگ به آسانی جدا شود.

در صورتی که چلو را روی آتش دم کرده باشیم حرارت زیر آن باید ملایم باشد و روی در دیگ را باید مقداری آتش بریزیم .

بعضی از افراد برای طبخ چلو از دم کنی استفاده می کنند ولی پلو و چلویی که در فر دم می کنیم و یا روی در آن آتش می گذاریم خیلی بهتر و قد کشیده تر عمل می آید.

می شود نصف لیوان ماست و کمی زعفران سائیده حل شده در آب جوش را با 75 گرم روغن و نصف لیوان آب جوش و دو عدد زده تخم مرغ مخلوط کنیم و ته دیگ بریزیم در این صورت ته دیگ پلو یا چلو بهتر می شود.

برچسب       

No comments:

Post a Comment